Missie

Yoga-Relief helpt vrouwen, mannen en kinderen met hun fysieke en mentale evenwicht via een brede waaier aan yogahoudingen, meditatietechnieken en ademhalingsoefeningen. We passen het programma aan voor iedere specifieke groep en in overleg met de organisatoren.

Ons doel is ZELFREDZAAMHEID, HOOP & SELF-EMPOWERMENT:

Women Empowerment

Yoga-Relief helpt vrouwen om meer zelfvertrouwen te krijgen aan de hand van yogahoudingen en oefeningen die naast fysieke tonus vooral centeren op innerlijke kracht en hoop. Aan de hand van de workshop-thema’s kunnen in de vrouwengroepen gedeelde ervaringen en emoties aan bod komen.

Deze workshops werken op zowel lichaam en geest en op het langzaam weer openen van mogelijk geblokkeerde energiestromen. Iedere deelneemster bepaalt zelf waar haar grenzen liggen en wanneer ze die kan of wil verleggen.

Spel & Awareness

Kinderen (her)ontdekken graag de mogelijkheden van hun lichaam. Dat moedigen we aan door de afwisseling van beweging, ontlading en relaxatie tijdens kinderyoga. Omdat ook hun innerlijke beleving wordt aangesproken, moedigen we een positief zelfbeeld, gegrond vertrouwen en rustpuntje aan. Dat helpt dan weer om meer positief te denken en respectvol om te gaan met zichzelf en met anderen.

Trauma Relief

Yoga is een effectieve, complementaire behandeling voor trauma-slachtoffers met posttraumatische stress stoornis (PTSS), alsook chronische PTSS.

Yoga-Relief biedt daarom een stukje soelaas aan trauma-survivors en aan hulp- en dienstverleners die door hun werk veel klachten hebben van stress en van uitputting.

Mannen, vrouwen en kinderen die lijden aan PTSS door externe omstandigheden, zoals natuurrampen, (burger)oorlogen, mensenhandel, geweld, etc. hebben baat bij yoga. De asana sequences, meditaties en ademhalingstechnieken verlichten geleidelijk stress, angsten en geblokkeerde emoties. De verschillende yogatechnieken werken op het zenuwstelsel en zorgen voor een diepe relaxatie.